2023, vernieuwen en verbeteren

Het begin van het jaar

2023 staat voor ons in het teken van veranderen, verbeteren en vernieuwen. Het eerste kwartaal zijn we aan de slag gegaan met groot onderhoud en het vernieuwen van ons bedrijf. onderhoud en het vernieuwen van ons bedrijf.

Groot, groter, grootst

We zijn gestart met een nieuwe Brandmeldinstallatie, misschien geen zichtbare verbetering maar wel een die onze en de gast zijn veiligheid enorm verbeterd. Het was een omvangrijk project omdat in elke ruimte een nieuwe kabel getrokken moest worden en een nieuwe melder werd opgehangen. Daarbij kwam ook een nieuwe moderne centrale te hangen in onze receptie. Wij zijn enorm blij dit project te hebben kunnen uitvoeren. Dit project hebben samen uitgevoerd met Perfect preventie, onze
complimenten aan hun professionele werkwijze, van planning tot uitvoering alleen maar complimenten.

Omdat ook wij graag verder willen in de energietransitie en het comfort willen vergroten van onze gasten hebben wij de eerste airco’s geplaatst. 4 om onze beganegrond te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. In de hotelkamers zijn we begonnen met het plaatsen van airco’s en hebben we hier de eerste 4 kamers voorzien van een nieuwe airco. Onze bar hebben we daarnaast voorzien van HR+++ glas. Deze vernieuwing zorgt nu voor een betere isolatie in de bar voor zowel warmte en kou maar ook het geluid wordt beter geweerd.

De volgende grote aanpassing is er een op grote hoogte! Wij hebben namelijk een van onze daken vervangen. Ook weer een investering welke niet meteen zichtbaar is maar veel extra comfor bied qua isolatie op de bovenste verdieping van zowel warmte als kou. Het vervangen van de daken biedt ons de start naar de volgende fase van verduurzaming en daarmee hopen wij in 2024 nieuwe zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Klein maar fijn

Een kleinere maar zeker een hele mooie zijn onze nieuwe vloeren op de balkons, deze hebben wij voorzien van hoogwaardige houten planken die het aanzien en comfort aanzienlijk verbeteren.

Heel trots zijn we ook op Marlies die met veel zorg en moeite 8 hotelkamers heeft voorzien van prachtige muurschilderingen van de Ruïne!

Op dit moment zijn we bezig met de gangen op de 2e etage. Ons pand bestaat uit meerdere gebouwen en dit kun je goed zien aan de sierlijke overgangen van de muurbekledingen, we vonden het nu echt tijd om hier een eenheid van te maken en is
Rudi met zijn team druk in de weer om de muren strak te maken en nieuwe vloeren te leggen.

Vooruit kijken

Vooruitkijkend op de rest van het jaar staan nog 5 badkamers op de planning om te vervangen en gaan we een 6 tal kamers voorzien van niewe ramen en kozijnen en zal ook Marlies nog mooie muurschilderingen gaan aanbrengen op meerdere hotelkamers.

Tot zover onze eerste 5 maanden van 2023, het waren intensieve maanden met grote uitgaven om onze droom verder vorm te geven en te zorgen dat Hotel Riche klaar wordt gemaakt voor een duurzame en mooie toekomst!